Kvällsjobb



Så här glad var Alexander, Sannas son, igår :)

Riktigt så glad är inte jag för att gå till jobbet :/ Buuu...

Ojoj, klockan har tickat på, måste rusa!
Tjipp!

Marsch och äldreomsorg

Jag brukar inte ha svårt för att stava, det har alltid fallit sig naturligt. Men marsch... Vad är det för ord egentligen? Tycker inte att det känns rätt med den stavningen. Och inte blir det bättre av marsh eller march. Skitord! :(

I alla fall. Igår var det marsch (Argh!) från Medis till Söderstadion. Härligt! 



Polisen uppskattade folksamlingen till omkring 6000 personer. Det var mäktigt! :)

På Söderstadion var stämningen på topp. Över 11000 i publiken.



Det som är synd är att det inte håller i sig hela säsongen.. Men kul att så många dök upp.

Jag gillar fotboll, men jag kan typ hälften av reglerna. Men en sak vet jag i alla fall - HANDS. Domaren struntade i flertalet hands, kändes lite pyrt när han samtidigt dömde till Sundsvalls fördel efter att en spelare lagt sig dubbelvikt och tyckt att aj va ont det gjorde när jag fick bollen på mig. Spela fotboll bonnjävlar som det skanderades i klacken!

Något jag inte gillar är alla dessa hatramsor "Vi hatar Djurgårn", "Låt han dö, låt han dö, låt han dööööö"... Känns ganska meningslöst.

****

En på min facebook hade skrivit detta på sin status:
"sätt de gamla i fängelse och de kriminella på äldreboenden! Så får de gamla möjlighet till bad, hobbies och utevistelse. Ingen kan stjäla från dem, och de får pengar i stället för att betala. De kriminella kan få kall mat, inga pengar, vara helt ensamma, få lyset släckt klockan 20:00 och bada 1 gång i veckan (max)! Kopiera detta och se hur långt det går..."

Så jävla sant! På de flesta äldreboenden så är det dusch en gång i veckan, aktiviteter är oftast lika med noll, utevistelse sker beroende på personalomsättning och personallust, många äldreboenden utsätts för rån både inom själva verksamheten och utifrån, flertalet äldreboenden serverar fisljummen mat och brukarna läggs isäng mellan kl. 18 och 21. Nu är jag ingen expert på fängelse och hur det ser ut där. Men de får jobba, har aktiviteter för att ge stimulans och vad jag tror, men dock inte vet, är att de får duscha mer än en gång i veckan. På sätt och vis tycker jag att det är bra att ha arbete, aktivitet osv på fängelser, men det känns ganska orättvist när våra gamla sitter och har det sämre än vad det är på ett fängelse. I deras lilla värld kanske det skulle vara värt att begå något brott bara för att få komma in i fängelse för att känna hur det är att få duscha flera gånger i veckan och få sysselsätta sig.

Äldreomsorg är en otacksam del av den offentliga verksamheten i Sverige. Först har de jobbat, oftast sedan barnsben och fram till pensionen vid 65 eller ibland till och med längre. Arbete i minst 45 år! När de sedan blir pensionärer har de några år kvar på sig att göra saker innan åldern tar ut sin rätt i form av allehanda sjukdomar. Arbetslivet i 45 år ger dock ingen ekonomisk utdelning. Många av dagens generation gamla har en inkomst omkring 10000 kr mer eller mindre (en uppskattning av vad jag har fått höra av tantalunor och farbröder genom åren). Så går det ett par år och plötsligt har man fått en stroke och halvsides förlamning. Vid 85 års ålder efter kämpande hemma blir man tvungen att flytta in på ett äldreboende där man kan få hjälp med allt. Och ja, visst, folk kommer när man larmar och det finns alltid personal tillgänglig. Men alltid får man höra "jag kommer snart", "kan du vänta en liten stund", "jag har inte tid just nu", "vi är kort om personal" etc etc. Stressad personal gör vistelsen extremt långsam och ensam. Och jag tror att det är många äldre på diverse äldreboenden runtom i landet som känner sig som i ett fängelse.
När det faktiskt är så att i fängelset har man det på flera punkter bättre än vad det är på äldreboenden. Känns inte det lite konstigt?

Signing off!
/Fia

Segt...

Dagens fix:
- Sopa lite (för det tar ju sååå mycket längre tid att dammsuga?)
- Göra rent svinens bur
- Diska
- Tvätta
- Använda hemtelefon => Ringa allehanda kundtjänster
- Titta in i väggen
- Söka jobb


ÅÅÅHH så understimulerande!!! Det är vid såna här tillfällen man föreställer sig själv orka springa ett maratonlopp av ren tristess men på grund av latheten som kom med på köpet av tristessen så orkar man inte det ändå. Varför ens få idén?

Jag springer inte. Det är nån form av allergi jag har. Vi kanske kan skylla på det i alla fall. Har aldrig tyckt om att springa och fattar inte riktigt tjusningen.. Eller jo förresten! Jag kan förstå att det är skönt att gå ut och springa när man har god kondition och så. Fast nää.. Nej, springa går bort. Jag är mer av en walker.

Walker texas ranger var en dålig serie för övrigt.

Första matchen på hemmaplan på tisdag inköpt! Ska bli skoj!

Ifall det inte riktigt har gått fram så är jag ganska uttråkad och oinspirerad... Har förberett lite käk, inspirerat av detta recept:
http://www.scan.se/sitebase/default.aspx?page=sitebase/recept.aspx?id=322&pageId=1320 fast jag tänkte inte ha nån korianderkräm - det känns fel. Och sen har jag marinerat med vitlök och chili och lagt till vattenkastanjer. Vid tillagningen kommer jag nog tillsätta soja och oystersås tror jag. Kanske lite sambal så vi får lite sting på skiten.

---

Glada nyheter!! Mobilen är funktionell idag! Jonny hittade hur man ställde in 3G och tydligen så tycker Sation/Sony Ericsson att 3G borde ju heta UPblablanånting bara för att förvirra och skratta lite åt..
Men det var inte särskilt mycke roligare ändå. Me want alfapet.


Ciao!

Att vara hunsad och andra funderingar

Kom in i en diskussion igår om att vara hunsad, en underdog, bitch etc... Det är nog en av de sämsta egenskaperna att ha och det värsta är att man själv är lika skyldig.

Så här ser jag det: Alla gör vi val varje dag och genom hela livet. Är man tillsammans med någon som bara dominerar och kör med en, ja då har man väl valt att leva med den personen. Sen att man är dumsnäll att tillåta något sådant är en annan femma. Vad jag då inte gillar speciellt är folk som daltar med underdogen. Alltså, när man hör folk säga något i stil med "Stackars människa, han/hon får inte göra någonting för sin tjej/kille..."

Det stör mig till vansinne!! Vadå synd om den personen?! Han eller hon har väl för fan en egen vilja. Det är ju inte direkt (kan ske iofs) så att personen man lever med står med kniven mot strupen och säger åt gubben eller gumman att stanna hemma eller något! Nä, ibland daltas det för mycket med allt och alla!

Om man nu är eller ses som någon annans bitch, är det upp till en själv att ta itu med problemet så att andra slipper höra detta eviga daltande och ömkande. Bah!

****

Då har jag fått det ur mig också. Next in line: Telefon!
Vi har blitt med hemtelefon igen! Hurra! Efter mycket micklande fram och tillbaka (IP-telefoni) och hej å hå så fick vi igång skiten. Idag fick jag premiärsamtalet:
"Hej! Jag ringer från Spärrtjänst..."
AAAAHH!!! Utan telefon sedan november och så får man igång skiten och då får man höra nån överkäck göteborgare som är alldeles ur gängorna över att det äntligen är fredag och vill sälja! En gång i världen tog jag den här spärrtjänsten. Resultat: Fia registrerade ingenting, la papprena i en fin prydlig hög (de ligger nog fortfarande kvar??) och så betalade hon in summan för det hela. Ergo, jag är för lat för att ha spärrtjänst. Detta går ju dock inte riktigt hem hos försäljarna. Det är ju för att man är lat som man ska ha spärrtjänst... Nä, nu orkar jag inte skriva något mer om den saken.

****

Sökt lite jobb idag. Får väl se vad som väntar härnäst. Ligger inte mycket uppe på arbetsförmedlingen. Bu :(
Man kanske skulle sätta upp lite reklamaffischer på sig själv och sprida runtom i Sthlm...

****

Ikväll blir det någon wok av något slag.

Peace!

Matuppdatering!

Ni tror väl inte jag fastat i helgen? Neeej då!

Tre recept bjuds det här på:

Korvgryta med sting

1 pkt Twixtoria (eller annan kryddkorv)
1 gul lök
1 röd paprika
5 champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk örtkryddor provencale (frysdisken)
1 tsk timjan
salt,peppar
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chili-sås
1 burk creme fraiche chili & paprika

Serverades med pasta, men det går bra med vadsom, kanske dock inte potäter.
Skiva korven, hacka lök, paprika, champinjoner och en vitlöksklyfta. Fräs grönsaker och vitlök. Lägg undan. Fräs på korven och tillsätt sedan grönsakerna. Krydda, rör ut tomatpuré och sweet chilisås. Tillsätt creme fraiche och låt puttra ihop en stund. Färdigt!


****

Pizza med Prosciutto & Mozzarella



Pizzadeg:

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt tärnat smör och till sist mjölken. Arbeta ihop till en deg och baka ut i en långpanna.

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
2-3 vitlöksklyftor pressade/hackade
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré
1 msk örtkryddor provencale/färska kryddor
1 msk oregano
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
1 tsk socker

Fräs lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt koka ihop. Ställ att svalna.

Fyllning:
1 pkt prosciuttoskinka
2 pkt mozzarella
1 burk skivade champinjoner
½ påse ruccola

Fördela tomatsåsen på degen. Lägg därefter ut skinka skuren i stora skivor och champinjoner. Skiva mozzarellan och fördela över pizzan. In i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter.
Strö över sköljd ruccola på pizzan - servera!


Lax- & Spenatpaj med Fetaost



Pajskal:
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk vatten

Blanda mjölet, tillsätt smöret i bitar och till sist vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen ca 30 min. Nagga skalet och förgrädda sedan i 10 minuter på 200 grader i mitten av ugnen.

Fyllning:
2 dl bladspenat färsk eller upptinad frusen (jag använde upptinad)
4 laxfiléer tinade
3 msk hackad gräslök
2 msk färska örter blanda som du vill
1 tsk pressad citron
1 msk olivolja
salt, peppar efter behag
2 vitlöksklyftor pressade
100 g fetaost

Tärna laxen på en skärbräda. Häll över olivolja, citron, pressad vitlök och kryddor. Mojsa ihop det med rena händer och låt stå och dra lite.

Fördela Laxen på pajskalet. Lägg på smulad fetaost och sedan bladspenat.

Stanning:
3 ägg
3 dl mjölk (man kan ju använda sig av grädde eller mellangrädde eller matl. grädde men det fick bli en aning nyttigare)
1 dl riven ost
salt, peppar

Vispa ihop stanningen och häll över pajen.
In i ugnen 200 grader i 30-40 minuter beroende på ugnen.

Voila!


Lathund...

Fredag innebar middag med jobbet på New Peking City tror jag det hette. Riktigt god buffe och toppen att göra sin egen wok. Namnam!
Dock på grund av att kollegorna är några år äldre så blev det ingen vidare utgång, vilket var synd. Kände mig lite på hugget! Men det blev vin hemma med Jonny och Therese istället. En värdig finisch (hade varit lite, men bara lite, kul om jag skrivit finnish *trumvirvel*).

På lördagen och söndagen blev det tokrensning deluxe. Klädkammaren, mer känd som tortyrkammaren, skulle rensas ut! Fan va skit man hade där inne... Femtielva kökshanddukar - vadan detta?! Helgen blev en enda kaskad av bortkastande! Härlig känsla att gå igenom garderob och klädkammare med slutresultatet 6 pappkassar med kläder, 6 sopsäckar med diverse kökshanddukar, handdukar, örnggott etc. Aah! Jana blev dock lite bitter på klädkastet när jag berättade att jag slängde lite med prislappar kvar :P. När jag väl nått den nivån att jag är redo att slänga kläder - då ska det ut omedelbums! Annars så blir det som det var nu i klädkammaren. Sjuttielva kassar med kläder som skulle ha slängts för ett år sedan och inte blivit av. Nä, ut med skiten!!

***

Är i jobbsökarsvängen igen... Men det ser mörkt ut även på min bänk. Sökte i alla fall ett jobb som handläggare på arbetsförmedlingen. Kanske lite motsägelsefullt men jag gillar tanken :).

Be gone evil forces - nu ska påskkilona bort! Och så har jag KVAR godis... Får skicka hit Therese så hon får gotta i sig :P.

Peace!


Baaah...

Idag är en sån dag då man inte skulle ha gått upp känner jag. Försöker hitta jobb någonstans, men det enda som finns är massa säljjobb. Tror visserligen att jag skulle kunna sälja, men det är inte alls min grej.
Ååh, jag vill göra nåt annat!! Spyr snart på att bara stå och trampa på samma jävla gräsplätt! :(
En positiv nyhet är att det nu går att duscha normalt - Yay!!
****
Jag har blivit kär... i Iphone! Det var ju just snyggt då jag precis fick min vinst från telia, Sation... Den är fin och bra, men Iphone har alfapet!!! Det är nästan så det saftar sig haha! Vad göra?
Fick ett presentkort från telia på 3000 spänn så man kanske skulle ta och använda det till Iphone. Men det känns dumpf, jag har ju en helt gratis Satio som inte heller går av för hackor.
****
Jobbar kväll idag och har ingen lust alls... Tänkte jag skulle fixa nån sorts lunch men det finns ingen inspiration. Igår käkade jag och Jana majskolvar och varma mackor haha! Good ol' days! Favorit i repris?
****
5-0 till Bajen på Söderstadion... Var jävligt kallt och inte särskilt spännande som ni ser på resultatet... Vi gick hem med iskalla fötter men väl ett glatt humör.
Må så gott!

Just idag är jag stark!

Så var påskhelgen förbi...



Långfredagen blev det påsklunch hemma hos svärmor:

 

 

Svärmor har två superfina vovsingar;

Lillen till vänster och Skorpan till höger

  

Det blev massa mat och massa godis



Och så en del busiga tonåringar (Jennie, Dennis och Jessica)



Jennie har sin egen blogg förresten: http://penniiie.blogg.se



****************************

Vidare så spenderades eftermiddagen/kvällen med min mamma och syster yster nere på Värdsan (den lokala finkrogen :P). Myspys!

Lördagen innebar snabb promenix på förmiddagen och sen iväg till jobbet för kvällsarbete. Söndag var arbetspasset 8:30-20:00... En trött Fia kom hem till Galne Gunnar och Farbror Hård (Jonny) som satt och spelade ett spel som gick ut på att döda så kreativt som möjligt. Testosteronet flödade i hela lägenheten.

Igår skulle jag upp kl 5, men får ett samtal 7:30 om att jag är försenad till jobbet. Rusar i ilfart upp men får dras med sega helgtider i kollektivtrafiken. Två timmar försenad till jobbet på storhelg = BU! :( Men jag jobbade igen det så förhoppningsvis blir det inge minus på lönespecen... Är det för övrigt inte lite förlegat att använda stämpelkortssystemet?

****************************

Vi har varit med pool i helgen... Hela två-tre centimeter djup, utan klor och allt!! Stopp i avloppet ledde till en droppande dusch där det kändes som att man mer gned in skiten än fick bort den... Idag var farbror rörmokare här och fixade i alla fall så nu ska jag snart hoppa in i duschen och premiärduscha! :)

Ikväll är det söderstadion som gäller med min käresta och svärfar. Gratismatch mellan Bajen och Mariehamn, ska skråla för fulla muggar!!

Tjong i medaljongen, må så gott!


Påskägg, hadderiiaan haderaa

Jahapp.. Matinspirationen är nere på noll (a.k.a dags för storhandling), i förrgår blev det stuvade makaroner och köttbullar (HAHA!) och igår blev det tacos (haha) för att avslutas idag med utekäk på sushistället här i Trånkan. 

Tycker inte om sushi och tycker definitivt inte om den där misosoppan - BUuuuuuuuuu!! Den luktar som te har jag kommit fram till... Te och lite diverse kryddor för att spetsa till det lite extra. Nä fyfan! Dock var mina yakitorispett helt okej. 
Idag har jag och Therese;

 
vinat... Därav "haderiiaan haderaa"... Vi har gått igenom flygskräck, snorkling, Kina, Idi Amin och USA... Den röda tråden försvann någonstans med rödvinet...

Vi pratade en del om vår Bali-resa... 27 september drar vi till Bali på 100-årsresa (egentligen 124-årsresa men det låter inte lika kul). Vi kommer vara borta i två veckor och bo här:

 Aston Bali Resort & Spa (Tanjung Benoa)
Åh vad jag längtar!!


Gubben är och svänger sina lurviga i stan denna afton... har dock inte sagt att vi ska upp en timma tidigare än vad han tror.. HA HA!!

Har gömt påskägg och lite påskpresenter lite härvar i lägenheten... Och så har jag preppat påskäggen inför imorgon. Hela köksbordet ser ut som en enda stor godisinvasion

Blir jobb i helgen... Storhelgstillägg is very nice, tråkigt dock att Jonny för en gångs skull är lite längre ledig.

Klurade förresten på vilken dag man klär ut sig till påskkärring... Någon som vet? Tänkte skrämma mina kära farbröder och damer på jobbet :P

Simma lugnt

RSS 2.0