Matuppdatering!

Ni tror väl inte jag fastat i helgen? Neeej då!

Tre recept bjuds det här på:

Korvgryta med sting

1 pkt Twixtoria (eller annan kryddkorv)
1 gul lök
1 röd paprika
5 champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk örtkryddor provencale (frysdisken)
1 tsk timjan
salt,peppar
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chili-sås
1 burk creme fraiche chili & paprika

Serverades med pasta, men det går bra med vadsom, kanske dock inte potäter.
Skiva korven, hacka lök, paprika, champinjoner och en vitlöksklyfta. Fräs grönsaker och vitlök. Lägg undan. Fräs på korven och tillsätt sedan grönsakerna. Krydda, rör ut tomatpuré och sweet chilisås. Tillsätt creme fraiche och låt puttra ihop en stund. Färdigt!


****

Pizza med Prosciutto & Mozzarella



Pizzadeg:

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt tärnat smör och till sist mjölken. Arbeta ihop till en deg och baka ut i en långpanna.

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
2-3 vitlöksklyftor pressade/hackade
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré
1 msk örtkryddor provencale/färska kryddor
1 msk oregano
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
1 tsk socker

Fräs lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt koka ihop. Ställ att svalna.

Fyllning:
1 pkt prosciuttoskinka
2 pkt mozzarella
1 burk skivade champinjoner
½ påse ruccola

Fördela tomatsåsen på degen. Lägg därefter ut skinka skuren i stora skivor och champinjoner. Skiva mozzarellan och fördela över pizzan. In i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter.
Strö över sköljd ruccola på pizzan - servera!


Lax- & Spenatpaj med Fetaost



Pajskal:
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk vatten

Blanda mjölet, tillsätt smöret i bitar och till sist vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen ca 30 min. Nagga skalet och förgrädda sedan i 10 minuter på 200 grader i mitten av ugnen.

Fyllning:
2 dl bladspenat färsk eller upptinad frusen (jag använde upptinad)
4 laxfiléer tinade
3 msk hackad gräslök
2 msk färska örter blanda som du vill
1 tsk pressad citron
1 msk olivolja
salt, peppar efter behag
2 vitlöksklyftor pressade
100 g fetaost

Tärna laxen på en skärbräda. Häll över olivolja, citron, pressad vitlök och kryddor. Mojsa ihop det med rena händer och låt stå och dra lite.

Fördela Laxen på pajskalet. Lägg på smulad fetaost och sedan bladspenat.

Stanning:
3 ägg
3 dl mjölk (man kan ju använda sig av grädde eller mellangrädde eller matl. grädde men det fick bli en aning nyttigare)
1 dl riven ost
salt, peppar

Vispa ihop stanningen och häll över pajen.
In i ugnen 200 grader i 30-40 minuter beroende på ugnen.

Voila!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska göra en likadant paj. heheheh

2010-04-14 @ 17:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0